Destiller

Oak wine, whisky barrel 50 liters, wooden tap

Product code:
Ean:
Availability: Select a variant
Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego węgierskiego dębu bezszypułkowego (Quercus see full description
Select a variant:
Średni stopień wypalenia 172 140 24 h
Niski stopień wypalenia 172 140 Produkt niedostępny
Średni + stopień wypalenia 172 140 24 h
Wysoki stopień wypalenia 172 140 Produkt niedostępny
Gross price: 172
Net price: 140
DESCRIPTION

Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego węgierskiego dębu bezszypułkowego (Quercus Petraea), wyłącznie z wewnętrznej części pnia, który nadaje trunkowi charakterystyczny dębowy smak ze szlachetną nutą ziołowo - korzenną.

Dąb Węgierski to ta sama odmiana dębu, co dąb Francuski. Ten pierwszy rośnie wolno (120 lat) na wulkanicznej glebie, tworząc wąskie pory i drobne słoje. Dzięki temu uzyskuje się znacznie mniejsze straty trunku (tzw. „Danina dla Aniołów”) w trakcie leżakowania w beczce. Niestety w Polsce tak wysokiej jakości dąb bezszypułkowy nie jest dostępny.

Drewno do produkcji beczek jest sezonowane na wolnym powietrzu przez 3 lata. Proces sezonowania "wypłukuje" niepożądane substancje i znacznie poprawia wpływ drewna na smak trunku.

Beczki posiadają eleganckie obręcze wykonane ze stali podwójnie ocynkowanej, co zapewni atrakcyjny wygląd przez długie lata. Klepki są uszczelnione liśćmi tataraku, co zapewnia naturalne walory smakowe trunku.

Prezentowane beczki wykonane są z grubych klepek (27 mm). 

Każda beczka jest profesjonalnie wypalona wewnątrz. Dostępne stopnie wypalenia: niski, średni, średni+, wysoki. 

Uwaga: czas dostawy beczki o wypaleniu innym niż średni wynosi 30 dni.

Beczka jest bezpiecznie zapakowana, w komplecie jest 1 szpunta, podstawa oraz drewniany kranik zapewniający szczelność, wygodę oraz pewność naturalnego smaku.

Stopnie wypalenia beczek

We recommend with this product
From this manufacturer
You don't know what product
to choose?
HELP
Contact us now!
Our expert will advise you!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
expert in the production technology of wines, juices, meads and many other drinks. An experienced advisor in the field of design and machinery of broadly understood fruit and vegetable processing plants.